FOXPOST szállítás csak 890Ft

Atman Cf1200 vélemény

Szerző: admin Közzétéve:

Először kézben az Atman CF-1200-as külső szűrője!

Az aquaplant.hu web shopban találtam rá erre a szűrőre. Nézegettem róla videókat, olvasgattam véleményeket és azt kell, mondjam, hogy a nagy többség teljesen meg volt elégedve ezzel a bitang Atman Cf-1200 külső szűrővel.
Így hát mivel én is terveztem indítani egy komolyabb akváriumot úgy döntöttem, hogy megrendelem a szűrőt.
Olvastam, hogy alapból a töltet az szivacs, ami egy átlagos akváriumban teljesen megfelelően teszi a dolgát, de én elég sok növényt is tervezek tartani az akváriumban így nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy ajándékba adnak hozzá 1 Liter Matrix Trop biológiai szűrőanyagot is. Biztos, ami biztos rendeltem még hozzá plus 2 Litert.

Két nap múlva már jött is az SMS, hogy mehetek a Fox Post automatához, mert megérkezett a rendelt termékem. (Zárójelben megjegyezném, hogy számomra teljesen ismeretlen volt a csomag automatába való rendelés, de oly annyira megtetszett, hogy innentől amikor csak lehet ezt a szállítási módot választom. 499ft-ba került és két munkanap alatt ideért.)

A csomagot elnézve valóban egy „szörny” lehet a dobozban. Kocsiba be, ablakot le, irány haza. A csomagot kibontva kellemesen csalódtam. Minden kiegészítő benne van a csomagban. Gondolok itt a csövezésre, pipákra, tartó klipszekre. Aztán a rengeteg kiegészítő alatt lapulva végre megpillantottam az Atman CF-1200-at.

Abszolút nem volt az az igazi kínai termékérzésem, amikor a kezembe vettem. Egy teljesen modern, a mai kornak megfelelő anyagválaszát használó terméket fogtam a kezembe. Semmi gagyi műanyag, semmi fröccsöntött érzés nem kapott el csak egy széles mosoly a szám sarkában.

Gyorsan összeraktam mindent az akváriumban és már jöhetett is a szűrő. Bepakoltam az ajándékba kapott és az általam pluszban rendelt Matrix Trop biológiai szűrőanyag, a szivacsok, perlon a helyére került és már jöhettek is a csövek, pipák (merthogy ez is alaptartozéka a terméknek) összeköt és most jött az újabb kellemes dolog. Természetesen a szűrőn van egy automata feltöltő funkciót ellátó gomb is. Ennek segítségével háromszor lenyomtam a gombot és már el is indult az akvárium vize a szűrőbe.

A hatalmas szűrőtérfogatnak köszönhetően kb. 30mp-ig tartott a feltöltés. Amikor teljesen feltöltődött a szűrő még nyomtam párat a légtelenítő gombon, hogy a még esetlegesen benne maradó levegő nagy része is kijöjjön. Aztán bedugtam a konnektorba és már el is kezdte tenni a szűrő a dolgát. Bivaly erősen tolta át a vizet a szűrőanyagokon és miután a benne maradt levegő nagy része is eltávozott a készülék szinte teljesen hangmentesen üzemelt. Egy apró búgó hangot lehetett hallani, ha az ember nagyon koncentrált rá (azért egy hálószobába az ágy mellé nem ajánlatos tenni, de egy akvárium szekrényben kifogástalan). A szűrő hatodik hete üzemel és se egy csöpögés se egy apró folyás, semmi nem mutatkozott. Hat hete használom a szűrőt és az akvárium vize bátran kijelenthetem, hogy kristálytiszta. Remélem a továbbiakban is ennyire meg leszek elégedve a termékkel.

Köszönöm AquaPlant.hu
Üdvözlettel: Horváth Géza – Nyíregyháza

c7388214a09a53ebac1161831277102e
Kosár
  • Nincs termék a kosárban