%
Akciók

KOSÁR
A kosár
üres
Ügyfélszolgálat
Regisztráció Bejelentkezés Jelszó emlékeztető Nemrég megnézett Kapcsolat
                                                                        

Növényes akváriumErős világítás:
ATI Sun power 8x80 W lámpa incl. dimmcomputer
Ebben az esetben a növényes akváriumok világítása megközelíti vagy eléri az 1watt/liter számot. Ez a fénymennyiség már olyan magas, hogy az akváriumok szinte sziporkáznak. A halak, garnélák pedig megmutatják igazán pompás színeiket. A növények ennél a fényviszonynál gyorsan és egészségesen fejlődnek. Erős világításnál a növények erősen foto szintetizálni kezdenek ezért a profi növényes akváriumban elengedhetetlen a nagynyomású széndioxid befecskendezés az algák elszaporodása miatt is.Atman cf600

Erős szűrés:

Egy igazán szép és stabil növényes akvárium második alap pillére a jól megválasztott szűrő. Szűrő választásakor az akvárium bruttó literszámát kell figyelembe vennünk. Mindig úgy válasszunk szűrőt, hogy az legalább óránként 10x forgassa át az akvárium vizét. (100 literes akváriumnál a minimum szűrőteljesítmény egy 1000L/h szűrő) Használjunk külső szűrőt, mert ez sokkal hatékonyabb a belső szűrőknél és a látványt is fokozhatjuk a szűrő ágaira kötött üveg ki és be befolyókkal. A szűrőknél fontos a jó biológia szűrőanyag is, ami le tudja bontani az akváriumban nem kívánatos ammóniát, nitrátot stb. A legmegbízhatóbb márkák közé soroljuk az ATman, Hydor, stb márkákat.
Széndioxid befecskendezés:CO2 rendszer
A profi növényes akvárium elengedhetetlen alkotóeleme a széndioxid befecskendezés. Normál esetben az oldott széndioxid, amit például a halak juttatnak a vízbe az kevés a növények rendes fejlődéséhez. A nagy nyomású rendszereknél a beoldást több féleképpen is megoldhatjuk. Az egyik leghatékonyabb beoldási forma, ami akár 100%-os beoldást is eredményezhet az a külső reaktorral történő beoldás. A talán legelterjedtebb formája a diffúzorral való beoldás. Ilyenkor egy szép, kecses kis „ékszert” teszünk a vízbe, ami egy porlasztóként funkcionálva apró, egészen kicsi buborékokra porlasztja a Co2-t. Kétség kívül ez a legesztétikusabb megoldási forma, de közel sem olyan hatékony, mint a reaktoros. Az ideális Co2 szint (ahol a halak és a garnélák nem károsodnak) a 30 ppm (mg/liter).


JBL Manado
Agyagos talaj:

A növényes akvárium alján helyezzük el először is a táptalajt. Ez az a réteg, ami ellátja majd a növényeinket megfelelő mennyiségű tápanyagokkal. Ezt követően következik a fedő talaj, amibe már ültethetjük a növényeinket. Egy jó minőségű agyagos talaj nagy szerepet játszik az akváriumunk megfelelő egyensúlyának fenntartásában. Ezekben a talajokban alakulnak ki azok a hasznos baktériumok, amik segítenek lebontani az akváriumba keletkező káros anyagokat.
Tetejére