AquaForest – Natural Substrate – Talaj – 10L

7.490 Ft

Cikkszám: AQU-003-002357 Kategóriák: ,

Leírás

Nem tartalmaz töltőanyagokat, például homokot. Az Aquaforest által létrehozott jó kompozíció optimális feltételeket biztosít a gyökérrendszer megfelelő fejlődéséhez, de mindenekelőtt nagyon gazdag tápanyagokban, amelyek az akvárium egészséges és buja növényzetének fejlődéséhez szükségesek.
Az akvárium aljára 2-2,5 cm vastagon terítsük el a táptalajt.
Erre a rétegre kerüljön rá az általános akvarisztikai talaj.
Jellemzői:

– Az AquaForest által választott tőzeg kiváló feltételeket teremt a növények gyökeresedéséhez, és az ásványi anyagok gazdagságának köszönhetően az egészséges növekedéshez szükséges mikroelemeket biztosítja.

– Megsiszolja az alapanyagot, így az akvárium ideális hely a trópusi növények növekedéséhez. Fosszilis összetétele szén-dioxidban gazdag szerves anyagokat, valamint természetes ásványi anyagokat (vasat, foszfort és kalciumot) tartalmaz.

– Az agyag javítja a szubsztrátum szerkezetét, így ideális konzisztenciát biztosít. Mint a tőzeg, ez egyfajta tápanyagok tárolása. A tartály biológiai egyensúlyától függően felesleget vagy felajánlást szüntet meg.

– A laboratóriumban szándékosan kiválasztott mikroelementek az akvárium növények igényeinek kielégítése érdekében, ugyanakkor nem zavarják a tartály kémiai egyensúlyát.

– Az AF Natural Substrate gazdag mikrotápanyagokban, ezért az első három hónapban az Aquaforest nem javasolja a mikrotápanyagokat tartalmazó műtrágyák használatát, hacsak hiányosságuk nem mutatható ki.