Atman AT-300W Fűtő

4.590 Ft

Cikkszám: ATM-043-000497 Kategória:

Leírás

Az Atman AT sorozatú fűtő egy automata víz alatti fűtőtest édesvízi- és tengeri akváriumokban való használatra.
Ne helyezze áram alá a fűtőtestet, amíg nem tette be a vízbe. Egy perc után kapcsolja be amikor a termosztát már átvette a hőmérsékletet. A fűtőtestet legalább a belső címkén látható „minimum” jelzésig merítsük a vízbe. Annak érdekében, hogy elkerüljük, a hőmérsékletkülönbségből adódó törést mielőtt kivennénk a fűtőtestet a vízből, vagy vizet szívnánk le vízcserénél a fűtőtestet áramtalanítsuk!
A fűtőtest elektromos kábelének sérülése esetén ne javítsuk azt, az egész készüléket cseréljük ki. A fűtőtestet maximum 1,2m vízmélységbe meríthetjük. Amikor a fűtő elektromos kábele be van dugaszolva a kábelnek mélyebbre kell lógnia mint a konnektor hogy az esetlegesen a kábelen lefolyó víz ott lecsöppenhessen. A fűtőtest csak beltéri használatra való. Javasoljuk, hogy az összes akváriumban használt elektromos készüléket fi relével védett dugaljban használjuk. A fűtőtest nem gyerekjáték, csak felnőtt használhatja.
Hasznos tanácsok a használathoz: a fűtőtestet az akváriumban egy jó áramlású helyre tegyük, máskülönben a termosztát nem fog megfelelően működni, illetve nehezen fogja a fűtő felfűteni az akváriumot. Fontos, hogy a fűtőtest alján elhelyezett fűtőszálak környezetéből a felmelegedett vizet hamar elvigye az áramlás, és ne felfelé szálljon a meleg víz a termosztáthoz. Ügyeljünk a megfelelő teljesítmény megválasztására, mely az akvárium térfogatán és a szobahőmérséklet és az akváriumban elérni kívánt hőmérséklet különbségén kell hogy alapuljon.
Rögzítés: a tapadókorongokat használhatjuk az akvárium üvegéhez való rögzítéshez, amiket a fűtőtest hő érzékelő részén helyezzünk el, ne a fűtőszálnál.
A kívánt hőmérséklet beállítása: A fűtőtest tetején lévő állítógombot állítsuk középső pozícióba, majd üzemeltessük 24 órán át, ezután ellenőrizzük a hőmérsékletet egy megbízható hőmérővel. Ha az érték eltér az általunk kívánt hőmérséklettől + v. – irányba tekerve az állítógombot egy beosztás 1-2 fok változást eredményez. 24 óra elteltével ismét ellenőrizzük az elért hőmérsékletet.
Karbantartás: A fűtőtest nem igényel különösebb karbantartást, csak az esetleg rárakódott sótól illetve vízkőtől kell óvatosan megtisztítani.

Ajánlott: 200-300 liter közötti akváriumokhoz.