Dr. Fishfood PRO H2O – Bioaktiv akváriumtalaj – 3 literes

1.390 Ft

Cikkszám: AQU-003-000699 Kategóriák: ,

Leírás

A Dr. Fishfood PRO H2O Bioaktív akváriumtalaj granulált agyagból áll. A 1-4 mm-es szemcsemérettel megfelelő tartást biztosít az akváriumi vízi növényeknek. A relatív csekély sűrűség a nagyfokú porozitás mellet a talaj megfelelő átáramlását is biztosítja. Az akvárium talajának átáramlása megakadályozza a vízi növények gyökereinek rothadását. Valamint az agyagtalaj nyomelemei évekig természetes úton ellátják a növényeket mikro tápanyagokkal, mindez ideális feltételeket teremt a dús vegetáció számára az akváriumban.
A Dr. Fishfood PRO H2O Bioaktív nano akváriumtalaj nyersanyagát 1200 C fokon égették ki kis szemcseméretű, nyitott pórusú, csiramentes, duzzadó agyaggá, amit ezután megőröltek és átszitáltak. Az aljzat belsejének mikroporózus szerkezete az anaerob, nitrát megkötő baktériumoknak ideális életteret kínál, míg a jól átmosott külső felületeken nitrifikáló, aerob törzsek telepednek meg. Az így kialakult akváriumtalaj kitűnő biológiai szűrőként is működik.
A Dr. Fishfood PRO H2O Bioaktív akváriumtalaj nem csak szűrőhatása és mikro tápanyagokkal való trágyázása miatt hat pozitívan a halakra és a növényekre, Hanem meleg pirosas-barnás színe több trópusi biotóp talajának színének felel meg, így az akváriumi állatok különösen jól érzik magukat ilyen környezetben.

További információk

Tömeg 2000 g