JBL – ProAqua Mg-Ca Test – Magnézium és Kálcium – Cseppteszt

6.590 Ft

Cikkszám: JBL-141-002843 Kategória:

Leírás

Az akvárium vízértékeinek egyszerű és megbízható ellenőrzése. Meghatározza az ideális magnézium- és kalciumértéket a korallok és mészhomályos vörös algák erőteljes és egészséges növekedéséhez
Könnyen használható: először végezzen kalciumteszt, majd magnéziumteszt; vonjuk le a kalciumteszt eredményét a magnéziumteszt eredményéből – az eredmény megkapja a magnéziumtartalmat
Elérhetőség: a mérések száma a kalcium- és magnéziumtartalom szintjétől függ
Részletes információkat és hibaelhárítási tippeket talál a JBL webhelyén, az Essentials / Aquarium vagy a Pond honlapján
A csomag tartalma: 1 Mg tesztkészlet és 1 Ca tesztkészlet, tartozékkal. 5 reagens, 2 műanyag küvetták, fecskendő és adagolókanál. Reagens utántöltő külön megvásárolható.

Miért tesztelni?
A kalcium mellett a magnézium megteremti az általános keménységet. A magnézium, akárcsak a kálium, makroelem, amely szükséges a korallok egészséges és erőteljes növekedéséhez. A túl alacsony kalcium- és magnéziumszint befolyásolja a korall növekedését, és megakadályozza a gyönyörű mészhomályos vörös algák növekedését.

Ajánlott kalciumértékek:
Tengeri akvárium: 1200-1600 mg / l

Elemezheti a JBL Online laboratóriumban mért vízértékeit ingyen, és ajánlásokat kaphat.

Az utóbbi években megfigyeltük, hogy a 100-as tényezővel végzett magnézium-tesztünk túl kevés magnéziumot mutat. Az „eredeti tengeri víz” expedícióján azonban még mindig meg tudtuk mérni a helyes értékeket, és ez azt jelezte, hogy az alacsony méréseket a mesterségesen előkészített tengervíz okozta.
Ezt követően kiterjedt teszteket végeztünk a piacon különböző szállítóktól elérhető sókeverékekkel. Az eredeti tengeri vízhez viszonyított különbség a tengeri sókeverékben a közelmúltban használt magnéziumsók és nyomelemek miatt jött létre, amelyek körülbelül 20-30% eltérést okoztak.
Teszteink után módosítottuk az utasításokat, hogy a szorzási tényezőt 100-ról 120-ra növeljük annak érdekében, hogy alkalmazkodjunk a jelenleg forgalmazott tengeri sókeverékekhez.
Ennek eredményeként ismét pontos méréseket végezhetünk a mesterséges tengeri sókon a 120-as tényező használatával. A természetes tengeri vizekkel továbbra is 100-as tényezőt használunk.