JBL – ProAqua NH4 Test – Ammónia – Cseppteszt – 50x

4.990 Ft

2 készleten (utánrendelhető)

Cikkszám: JBL-058-002839 Kategória:

Leírás

Az ammónia (NH4) és az ammónia (NH3) egyszerű és megbízható monitorozása az akváriumokban / tavakban. Ellenőrzi az édesvízi és a tengervíz biológiai egyensúlyát (baktériumok aktivitását)
Laboratóriumi összehasonlító rendszer a belső víz színének kiegyenlítéséhez: töltsön üvegfiolákat minta vízzel, adjon hozzá reagenseket egy üveghez, tegye az injekciós üvegeket a tartóba, olvassa le az értékeket a színtáblázatból és a táblázatból
Használat: új édesvízi akvárium felállításakor: naponta egyszer. Kezdeti beállítás tengeri vízzel: hetente egyszer. Halbetegségek vagy halhalások esetén történő felhasználásra.
Részletes információkat és hibaelhárítási tippeket talál a JBL webhelyén, az Essentials / Aquarium vagy a Pond honlapján
Csomag tartalma: 1 gyorsteszt, ammónium-teszt NH4 kb. 50 mérés. Tartalmazza. 3 reagens, 2 üvegcsésze csavaros kupakkal, fecskendő, komparátorblokk és színskála. Reagens utántöltő külön megvásárolható.

Miért tesztelje?
Az akváriumban és a tóban található összes szerves anyag lebontási vagy mineralizációs folyamata a következő lépéseket követi: fehérjék> ammónium> nitrit> nitrát. Ezen szakaszok mérésével következtetéseket lehet levonni a rendszer-akvárium és a tó „működéséről”. Ha az ammónium- vagy nitritszint túl magas, ez a baktérium-egyensúly zavarásához vezethet. Az ammónium általában nem mérhető hatékonyan biológiai szűrővel ellátott, gondozott akváriumban vagy egy megfelelően beállított kerti tavacskában. Az ammónium fontos növényi tápanyag és általában nem mérgező a halak számára. A pH-tól függően azonban az ammónium-ionból ammónia képződhet, amely mérgező a halak számára.

Ajánlott ammónium értékek:
Édesvízi akvárium (közösségi akvárium): <0,25 mg / l
Malawi-tó / Tanganyika-tó akvárium: <0.
Növényi akvárium kevés halakkal (aquascaping): <0,25 mg / l
Tengeri akvárium: 0-0,25 mg / l
Tó: <0,1 mg / l

További információk

Tömeg 100 g