RedSea – Salt – Tengeri Só – 22kg

24.990 Ft

Cikkszám: RED-146-002447 Kategória:

Leírás

RED SEA SALT
Biztosítja az NSW paramétereit enyhén emelkedő KH-val. Ideális SPS Domináns, UNLS és Marine Fish tartályokhoz
A vörös tengeri sót úgy tervezték, hogy a zárt tengeri rendszerben a trópusi zátonyvíz pontos paramétereit biztosítsa, némileg emelt lúgossággal.
A vörös tengeri só ideális a hal és a gerinctelen rendszerekben, vagy az alacsony tápanyagtartályokban, ahol a hobbi rendszeresen kiegészíti az egyes elemeket.

A Vörös-tengeri só stabil, 8,2-8,5 pH-értékű tengervizet hoz létre.
A paraméterek RO vízzel keverve száraz sóra épülnek

Vörös tengeri só formula

A vörös tengeri só a fenntartható, gyorsított korallövekedéshez szükséges alapelemek (kalcium, magnézium, karbonátok) biológiailag kiegyensúlyozott és emelkedett szintjét tartalmazza . A vörös tengeri só ideális a zátony akváriumok számára, különösen az LPS és az SPS korallok számára, valamint a koralltöredékek termesztéséhez.

A természetes tengervíz több mint 70 kémiai elemet tartalmaz, és bár az elemek többsége befolyásolja a víz paramétereit, közülük néhánynak nagyobb szerepe van a kémiai stabilitásában.
Ezek az elemek a zátonyi környezet alapját képezik, és magukban foglalják a három fő elemet: kalcium, magnézium és bi-karbonátok .

Ez a három ‘alapelem’ nagy hatással van a vízkémia (pH-stabilitás, lúgosság, tengervíz ionerősség) és számos korall biológiai folyamata (csontváz, ioncsere, fotoszintézis).

A természetes zátonyi környezetektől eltérően, ahol az alapelemek óriási tartályai vannak, a zátony akvárium korlátozott erőforrásokat tartalmaz, amelyeket az akvárium lakói hamar kimerítenek. Ezért, annak érdekében, hogy lehetővé váljon a fenntartható korallövekedés, meg kell őrizni az alapelemeknél a természetes szintet.

A Vörös-tenger laboratóriumában végzett eredeti kutatás azt mutatta, hogy egy zárt rendszerben (akvárium) a kalcium, a magnézium és a karbonátok (lúgosság) alapelemei között specifikus arány szükséges a korallok vitalitása és a robusztus aragonit-korall csontváz kialakulásához. Ezt az arányt különösen akkor kell fenntartani, ha az alapelemek szintjét a természetes tengerszint felett emelik.

A vörös tengeri só ezen ideális arányok szerint készül, és eltávolítja az alapelemek szintjének módosítását a vízcserék után, és jelentősen javítja a korallok jólétét.