Salifert Kálcium -Vízteszt

4.990 Ft

Cikkszám: SAL-058-001028 Kategória:

Leírás

A tesztcsomag 50 vagy 100 mérésre elegendő. 10 mg/l-es lépésenként mér. A természetes tengervíz kalcium tartalma 400 mg/l és 450 mg/l között változik. Ennek a kalcium szintnek a megtartása nagyon fontos az akváriumi körülmények közt is. Méréskor a tesztminta elszíneződése jól látható.
A teszt az alábbi vizek tesztelésére alkalmas:

-Tengervíz
-Kerti tavak vize
-Édesvízi akváriumok vize

Gyermekek elől elzárva tároljuk!

A Ca-2 feliratú edényben lévő folyadék Nátrium hidroxid-ot tartalmaz mely irritálhatja a bőrt illetve a nyálkahártyákat. Mindenképpen kerüljük bőrrel való érintkezését, illetve szembe, szájba jutását, belégzését!

A teszt használata:

1. A mellékelt 2 ml-es fecskendővel 2ml-nyi tesztelendő vizet mérünk a tesztfiolába.

2. Egy csapott mérőkanálnyi port adunk hozzá a Ca-1 feliratú edényből, de még nem keverjük össze.

3. 8 cseppet adagolunk a Ca-2 feliratú üvegből, majd 20 másodpercen keresztül összekeverjük a mintát.

4. Az 1ml-es fecskendőre ráhelyezzük a műanyag cseppentő véget és felszívunk 1 ml-nyi reagenst a Ca-3 feliratú üvegből úgy, hogy a fekete dugattyú alsó széle legyen az 1 ml jelzésnél. A dugattyú és a folyadék közt jelen lévő kisebb légbuborék normális, nem kell eltávolítani

5. Cseppenként adagoljuk a fiolában lévő mintához, és minden csepp után összerázzuk a mintát legalább 2 másodpercig. Eközben figyeljük a minta színváltozását. Amint a minta színe átváltozik pirosas-rózsaszínről kékre, a tesztel elkészültünk.

6. A dugattyú állását leolvassuk és a kapott értéket a táblázatban kikeresve leolvashatjuk vizünk kalcium tartalmát.

A természetes tengervíz kalcium tartalma 425 és 450 mg/l között szokott lenni. Próbáljuk akváriumunk vizét is hasonló értéken tartani.