Salifert Nitrát – Vízteszt

4.090 Ft

Cikkszám: SAL-058-001031 Kategória:

Leírás

A tesztkészlet 60 mérésre elegendő. Tengeri akváriumokban a túl magas nitrátszint erős algásodást okozhat, de nitrátmentes vízben nem érzik jól magukat a korallok. Ezért a nitrátot mindig mérjük salifert tesztel és tartsuk 1 mg/l érték körül.
A teszt az alábbi vizek tesztelésére alkalmas:

– tengeri akváriumok vize

– édesvíz ( vezetékes víz, ozmo víz)

– kerti tavak vize

– édesvízi akváriumok vize

Gyermekek elől elzárva tároljuk!

A teszt 18 celsius fok feleti hőmérsékletű vízzel működik megfelelően. Amennyiben a tesztelni kívánt víz ennél hidegebb 10 percig helyezzük a mintát szobahőmérsékletre.

A teszt használata:

1. A mellékelt fecskendővel mérjünk ki 1 ml vizet a teszt fiolába.

2. Tegyünk hozzá 4 cseppet a NO3-1 feliratú folyadékból.

3. Majd tegyünk egy csapott mérőkanálnyi port az NO3-2 feliratú edényből. Majd óvatosan keverjük 30 másodpercen keresztül. 3 percet várakozzunk.

4. A tesztfiolát állítsuk a színminta fehér részére és hasonlítsuk össze felülről nézve a teszt és a színkártya színeit. És a leginkább hasonlító szín alatti szám mutatja a víz nitrát értékét.

Amennyiben az érték 10 mg/l alatt van, lehetőség van pontosabb meghatározásra is. A tesztfiola tartalmát ebben az esetben, szemmagasságban tartva, mögé helyezve a színmintát hasonlóképpen megkeressük a legközelebb eső színt és a leolvasott értéket 10-el elosztva, megkapjuk a keresett nitrát értéket mg/l-ben kifejezve.

További információk

Tömeg 100 g