Sander Ozonizator – C50 (50mg/h)

67.990 Ft

Cikkszám: SAL-053-001055 Kategória:

Leírás

A Sander Ozonizator C50 egy igen hatékony termék az akváriumi betegségek gyógyítására, baktériumok, vírusok és paraziták eltüntetésére.

Tengeri és édesvízi akváriumokban egyaránt használható.
A Sander Ozonizator C50 Ózon termelés kapacitása: 5 – 50 mg / óra.
Ajánlott méretezés:
Édesvízi akváriumokba 100 – 1000 liter között.
Tengeri akváriumokba: 100 – 500 liter között.

Mi is tulajdonképpen az ózon?
Az ózon az oxigén speciális formája. Az oxigént normál esetben 2 atomos molekula alkotja, az ózon viszont háromatomos oxigén. Az ózon biokémiai reakció hatása az akváriumban nagyon erős oxidáló erőből tevődik össze. Az ózon az egyik legerősebb oxidálószer, miközben nem ártalmas a környezetre és így, hogy három atom oxigénből áll semmilyen mértékben nem befolyásolja az akváriumunk vizének kémiáját. Segíti az akváriumi vizekben levő toxinok lebomlását (nitrit és ammónium vegyületek).

Mik is az Ózon használatának előnyei?
A természetes oxidáló fertőtlenítő folyamat hatékonyabb és szélesebb alkalmazási körrel bír a káros anyagokkal szemben, mint, pl. az UV sugárzás. Óvatos adagolással könnyen eltávolíthatóak a vízből a patogén baktériumok és egyéb nem kívánatos baktériumok. Kristálytiszta és főként egészséges vizet kapunk, megöli a patogén anyagokat, az oxidációs folyamattal eltünteti a nem kívánt nitriteket, megnöveli a víz természetes oxidációs képességét, megszünteti a sárga anyagokat a vízből.

Az Ozonizator működtetéséhez szükség van egy levegőztető motorra, amely nem része a kiszerelésnek.